Náš příběh

Náš příběh

Z Bretaně do Čech

Příběh Galetky začíná v roce 2012, kdy Andrea Ernyei po letech strávených v cizině zakotvila v Praze a společně se sestrou Petrou Ernyei, úspěšnou jazzovou zpěvačkou a majitelkou eventové agentury, založily první mobilní francouzskou palačinkárnu. Když se obě sestry vrátily z gastronomického kurzu v Bretani, měly jasno. V nabídce budou i slané palačinky, které se vyrábějí z prvotřídní bretoňské pohankové mouky. Stánky s vymazlenými palačinkami od Galetky se brzy staly voňavou součástí farmářských trhů v Praze a najdete je i na mnoha dalších veřejných i firemních akcí. Mezi hvězdné palačinky patří například slaná galetka s kozím sýrem, sušenými rajčaty a rukolou, ve sladkých vede crepe se slaným karamel, který Galetka vyrábí a také prodává jako samostatný produkt.

Catering a Crepe Service je zaměřen na zákazníky, kteří mají rádi čerstvá a zajímavá jídla a libí se jim osobní přístup. Galetka poskytuje svým klientům krásný zážitek z jídla, vstřícnou a osobní komunikaci a pečlivě připravenou konkrétní akci. Galetka získala zkušenosti v gastronomii i díky Andreině vášni pro vaření, které se rozvíjela ve Francii a v Číně, kde několik let žila se svou rodinou. Andrea neustále hledá nové inspirace a minulý rok se například zúčastnila Chef´s Master Class v restauraci Maze Gordona Ramsay v Londýně. Petra zase vždy platňovala svůj um v pečení, jehož základy získala na potravinářské škole. Pro více informací o našem cateringu se podívejte do naší nabídky.